Nieuwsbericht

Voortgang Jongerenchallenge juli 2024

Jongeren in heel Overijssel tussen de 12-30 jaar kunnen meedoen aan de Jongerenchallenge. Voor hun vrijwillige inzet ontvangen zij een waardebon.
De jongerenchallenge is in het leven geroepen om meer jongeren kennis te laten maken met vrijwilligerswerk. Door de challenge aan te gaan doe jij 4 uur vrijwilligerswerk bij een organisaties bij jou in de buurt! Dit kan in één dag of verspreid over meerdere dagen.

Profielfoto van Jonathan van Benthem
15 juli 2024 | 1 minuut lezen

Beste lezer,
Met genoegen delen wij de voortgang van de jongerenchallenge van juli 2024. Tot op heden zijn er 383 bonnnen uitgedeeld bij verschillende partners/organisaties in Overijssel. 177 jongeren hebben de challenge al succesvol afgerond! Nog eens 150 bonnen staan op de wachtlijst om uitgegeven te worden, waardoor het aantal afgeronde challenges dit jaar op 533 zal staan.

Om het succes te meten laten wij de jongeren na hun challenge een enquete invullen. Met deze enquête wordt inzichtelijk wat de jongeren ervan vinden, waar ze de challenge gedaan hebben en of ze het nog een keer zouden doen. Hier een kort overzicht van de cijfers:

Van de 177 afgeronde challenges hebben er 142 jongeren de enquête ingevuld!

  • Gemiddelde leeftijd is 17 jaar.
  • 45,8% deed voor de challenge nog geen vrijwilligerswerk.
  • 56,3% deed sport gerelateerd vrijwilligerswerk, 23,9% zorg en welzijn en 9,2% deed iets in de cultuur sector.
  • 66,2% zou nog een keer de jongerenchallenge doen.

Heb jij nog leuke projecten waar jongeren aan mee zouden kunnen helpen? Of ben jij een organisatie die jongeren nodig heeft.

Stuur dan een mailtje naar j.vanbenthem@fcnoaber.nl.