Nieuwsbericht

Drie impulsen voor een sociaal en sportief Overijssel

We vinden het belangrijk dat Overijsselaars gezond en vitaal blijven. En we stimuleren initiatieven voor een fijne buurt en een omgeving die past bij wat je nodig hebt. Daarom zijn er drie regelingen die we graag onder de aandacht brengen van gemeenten, sportbedrijven en maatschappelijke organisaties.

Is deze informatie interessant voor jouw collega's of organisaties waarmee je samenwerkt? Stuur deze vooral door, of gebruik deze in je communicatie-uitingen (website, nieuwsbrief, social media).

Profielfoto van Samen Voor Elkaar
29 juli 2024 | 1 minuut lezen

Nieuwe regeling: Vernieuwing sociale kwaliteit

Vanaf 15 juli 2024 staat de regeling open van Vernieuwing sociale kwaliteit. Hiermee stimuleren we vernieuwende initiatieven die gericht zijn op positieve gezondheid, vrijwilligerswerk, informele zorg en mantelzorg, inclusie en sociale ontmoeting. Kijk voor de voorwaarden op de website van de provincie Overijssel: Vernieuwing sociale kwaliteit - Loket provincie Overijssel.

Heropend: Sociale hypotheek

De Sociale hypotheek is bedoeld voor sociale ontmoetingsplekken en multifunctionele accommodaties met in ieder geval een ontmoetingsfunctie. Met deze regeling kunnen deze organisaties investeren in de toekomstbestendigheid van hun locaties. Wil je ook gebruik maken van de Sociale hypotheek? Goed nieuws: de regeling heropent. Kijk voor de voorwaarden van de regeling op onze website: Sociale hypotheek 2023-2024 - Loket provincie Overijssel.

De Sociale hypotheek is een succesvolle regeling. Benieuwd naar de verhalen van organisaties die hiervan gebruik hebben gemaakt? Kijk op de website van Samen voor Elkaar: Blogoverzicht | Sociale ontmoetingsplekken | Samen Voor Elkaar Overijssel.

Heropend: Overijssel in beweging

De regeling 'Overijssel in Beweging' is er voor activiteiten die zorgen voor een uitnodigend sport- en beweegaanbod voor alle inwoners in Overijssel. Iedereen moet gebruik kunnen maken van de activiteit zonder beperkt te worden door praktische, sociale of financiële drempels. Deze regeling is bedoeld voor het uitvoeren van een lokale aanbodverbetering en/of het uitvoeren van een bovenlokaal beweeginitiatief. Van een lokale aanpassing in de openbare ruimte tot een bovenlokaal talentprogramma met ondersteuning van verenigingen van de Turnacademie: meerdere initiatieven zijn in de afgelopen jaren succesvol gerealiseerd. Je leest meer over de regeling op onze website: Overijssel in beweging - Loket provincie Overijssel.