Nieuwsbericht

Hadassa hoeve, zorg kan ook anders!

Profielfoto van Menno Beute
4 februari 2020 | 1 minuut lezen

Jonge vrouwen die met zichzelf of met de omgeving zo zijn vast gelopen en verstrikt zijn geraakt in bovenstaande problematiek, willen wij een kans bieden om deze ondergesneeuwde eigen talenten te (her)ontdekken. Sommige jonge vrouwen hebben geen enkel besef welke talenten ze bezitten. Het leven dat ze tot op dat moment hebben geleefd was vaak zo onveilig, dat talenten nooit de mogelijkheid hebben gehad zich te ontplooien. De talenten waren onbelangrijk in het leven van de jonge vrouw; ze moesten zich concentreren op de omgeving en wat deze vroeg om te overleven.

Om de vrouwen een te steunen in deze zoektocht, gebruiken we op de hoeve een vier fasen model. De vier L’en zijn de rode draad in de begeleiding naar de vrouwen. Een houvast voor zowel de jonge vrouw als de begeleiders. Een middel om veilig, efficiënt en gestructureerd te werken naar een zelfstandig, waardevol leven.

Fase Leunen: De centrale vraag in fase leunen is: ‘Wat heb ik nodig om meer veiligheid, vertrouwen en rust te ervaren in mijn leven?

Fase leven zegt eigenlijk met het woord ‘leven’ al genoeg. Deze fase is een logisch vervolg op de eerste fase. We focussen ons inde begeleiding op: ‘Waar geniet jij van, waar gaat jouw hart sneller van kloppen en waar zorgt de angst er voor dat je dit niet gaat doen”.

In fase leren mogen talenten tot het maximale benut worden. Het uitbouwen van talenten, grenzen verleggen en het leren door ervaring dat ze veel meer kunnen dan ze denken. Kortom, op weg naar zelfstandigheid.

Fase loslaten is een fase die gericht is op elke vaardigheid die de zelfredzaamheid vergroot op zeven verschillende gebieden. Vaardigheden die nodig zijn om zelfstandig te gaan leven en de hoeve overbodig te maken.

In de afgelopen twee jaar heeft de stichting zijn werkwijze vastgelegd in een kookboek en een wandelapp. Twee prachtige producten die iets laten zien van onze werkwijze. Op onze website kunt u beide producten vinden en zelf ervaren dat zorg voor kwetsbare jonge vrouwen ook anders kan.