Van Riek tot Vork een groot succes in Zwolle
Van Riek tot Vork is een initiatief van Sanne Wiltink (theatermaker) en Marrit Bausch (voedingswereld). Ze wilden deze werelden verenigen en hieruit ontstond in 2014 'Van Riek tot vork'. Hun vraag was: 'Hoe kunnen we de kloor tussen boer en en burger verkleinen? Ze wilden meer begrip dat mensen nadenken als ze in de supermarkt staan. Hun initiatief past prima bij 'Boert bewust'. En zo werd een gezamenlijke activiteit opgezet en wat een succes! De gasten aan tafel konden luisteren naar het verhaal van het Erik Fokker van Geitenboerderij Twiegweerd, terwijl zij genoten van een lekkere ragout van geitenbokjesvlees. Bij het verhaal van Eddie Swieters van Vechtdalgranen werd een heerlijke speltpasta geserveerd. Na afloop was het mogelijk om zelf met de boer in gesprek te gaan en ontvingen de initiatiefnemers veel positieve reacties. Het serveren van de gerechten werd verzorgd door boeren en boerinnen uit de IJsseldelta, Vechtdal, Salland en IJsselvallei.